VINTERAKADEMI 2016

TRANSFORMATION: VINTERAKADEMIET PÅ BESØG I ‘NYE GAMLE’ BYGNINGER

Under Vinterakademiet har deltagerne skullet forholde sig til genanvendelse i byggebranchen fra forskellige vinkler. De har været på tur i København og Helsingør, for at opleve forskellige eksempler på ældre bygninger, der har stået ubrugte hen, men som nu er blevet transformeret og har fået nyt liv.

Læs hele artiklen her

Vinterakademiets deltagere besøgte Kulturværftshallerne i Helsingør. Foto: Stefan Frank thor Straten
Vinterakademiets deltagere besøgte Kulturværftshallerne i Helsingør. Foto: Stefan Frank thor Straten

RESSOURCER, MATERIALER OG KVALITETSKRAV I DET CIRKULÆRE BYGGERI

Fremtidens ressourceudfordring sætter store krav til, at der bygges med materialer af høj kvalitet med mulighed for genbrug og genanvendelse. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvilke materialer fremtidens bygninger skal bestå af, når bæredygtighed er øverst på dagsordenen.

Læs mere her

IMG_9105
Vinterakademiets deltagere. Foto: Stefan Frank thor Straten

KLIMA, SAMFUND, OG DET CIRKULÆRE BYGGERI

De 39 kandidatstuderende og nyuddannede deltagere er kommet godt fra start til årets Vinterakademi, hvor de i en uge gennem oplæg, casebesøg og praktisk erfaring i form af konkret casearbejde, beskæftiger sig med cirkulær økonomi i byggeriet.

Læs hele artiklen her

IMG_8990


Vinterakademi 2016

Vi gentager succesen fra 2015 og afholder igen et Vinterakademi. Overskriften for Vinterakademi 2016 er den cirkulære omstilling, med udgangspunkt i det eksisterende byggeri. Vinterakademiet er et tværfagligt tilbud til studerende og færdiguddannede, der gør dig klogere på bæredygtigt byggeri, cirkulær økonomi, transformation og renovering. Vinterakademiet giver dig ny viden, hands-on erfaring, netværk og naturligvis et kursusbevis.

Portland Towers i Nordhavn, NCC
Portland Towers er blandt de projekter, vi skal besøge. De omdannede siloer i Nordhavn lever op til bæredygtighedsstandarder i byggeriet.

Tidligere kursister fortæller om Vinterakademiet

“Der var et spændende fokus på bæredygtighed og tværfaglighed. Alle deltagere tog det seriøst, og der var en virkelig god dynamik hele ugen”

“Jeg synes, det var spændende, velorganiseret og lærerigt”

Foto: Lars Gundersen / RealDania Bt & Byg
Fæstningens Materialgård: Energioptimering af en fredet bygning. Foto: Lars Gundersen / RealDania Bt & Byg

Vinterakademiet foregår fra mandag d. 7. marts til og med fredag d. 11. marts, og afslutningen afholdes den 14. marts 2016, i Bygningskulturens Hus i København. Vi har nu lukket for ansøgninger til Vinterakademi 2016.

Forud for Vinterakademiet afholder vi også en kick-off dag, hvor den hollandske ekspert i cirkulær økonomi Guido Braam holder en forelæsning for alle interesserede. Kick-off dagen bliver afholdt den 25. februar i Dome of Visions. Læs mere om eventet her eller via vores facebookside.

Byggeri, Boformer og Bæredygtighed