va-logo2016_ny

Vinterakademi er et tværfagligt tilbud til studerende på kandidatniveau og nyuddannede kandidater. Som deltager får man en uges akademi med case-arbejde, virksomhedsbesøg og undervisning om bæredygtighed i byggeri og byplanlægning.

Formålet med Vinterakademi er, at den næste generation i byggebranchen får et kompetence- og vidensløft samt et tværfagligt netværk, der kan fremme innovative løsninger og tværfaglighed i branchens udvikling af en bæredygtig brug af det eksisterende byggeri. Det skal være med til at sikre den næste generation af professionelle indenfor byggeri og planlægning, der skal sikre en ny grøn adfærd og praksis i byggeriet.

img_8940

Vinterakademiet har foreløbigt fundet sted i 2015 i Dome of Visions,  2016 i Bygningskulturens hus i København og i 2017 bliver Vinterakademiet afholdt i Dome of Visions i Aarhus.

Har du interesse i at læse om aktiviteterne, dilemmaerne og de cases, der har været centrum for de to første Vinterakademier kan du i fanen ovenfor klikke dig ind til de blogs og artikler, der er udarbejdet i forbindelse med afholdelsen af VA ’15 og ’16.

Dokumentationen af de to tidligere Vinterakademier skal sikre en bredere outreach af den viden, de dilemmaer og løsninger, der blev produceret på Vinterakademierne. Du kan læse artiklerne på bloggen her.

Foruden artikler og blogindlæg er der på baggrund af Vinterakademi 2016 blevet udarbejdet det digitale katalog “Cirkulær økonomi i byggeriet“, der kan bruges i undervisningssammenhæng som tematisk ressource- og vidensbank for faggrupper, der arbejder med renovering og transformation i byggeri og byudvikling.

Du kan finde det digitale undervisningsmateriale her.

Fremtidens bæredygtige by